Filet z mintaja na szpinaku pod serową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować według przepisu. Szpinak rozmrozić i odcedzić. Na patelni rozgrzać 1,5 łyżki masła. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Dodać śmietankę i jeszcze chwilę smażyć.
2.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
3.Filety rozmrozić, osuszyć i przyprawić przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i przyprawa do ryb.
4.Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem i wyłożyć do niego ryż.
5.Na ryż wyłożyć szpinak.
6.Na szpinaku ułożyć filety.
7.Wszystko pokryć żółtym serem i wstawić na 10 min do nagrzanego do 180 st.piekarnika. Po 10 min przestawić piekarnik na funkcję grilla i zapiekać jeszcze przez 5 min. Podawać z cząstkami cytryny. Smacznego!
Komentarze