Filet z pstrąga w prażonych migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrąga umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zamarynować w oliwie z oliwek i przyprawie do ryb Prymat, a następnie odstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
2.Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kurki, pod koniec smażenia dodać masło ziołowe, a gdy się rozpuści dodać migdały, sok z cytryny i suszony koper. Całość smażyć jeszcze przez chwilę, doprawić do smaku solą i pieprzem, zdjąć z ognia.
3.Rybę wyjąć z lodówki, odsączyć z marynaty i usmażyć na patelni na złoty kolor.
4.Pstrąga ułożyć na ugotowanych szparagach i polać obficie kurkami w migdałach. Danie podawać z cząstką cytryny i ziemniakami z wody.
Komentarze