Filet zanurzony w leczo

0 (0 ocen)

  • 30 min

inna wersja

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 szt. fileta z kurczaka
    • 2 szt. marchewki
    • mały słoik papryki konserwowej
    • 20 dag pieczarek
    • Koncentrat pomidorowy
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Olej rzepakowy
    • Sól
    • Pieprz

Filet zanurzony w leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fileta kroimy na mniejsze płaty, doprawiamy przyprawami, obsmażamy na oleju, przekładamy do naczynia.
    2. Marchewkę, pieczarki obieramy i kroimy w kostkę drobną.
    3. Paprykę kroimy w paseczki.
    4. Wszystkie warzywa prużymy w garnczku z dodatkiem odrobiny wody, gdy zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy i zaciągamy mąką.
    5. Przygotowany sos warzywny wykładamy na filety.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy