Filety brzoskwiniowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię zaskakiwać męża kulinarnie, np. tym daniem.

Składniki:

  • ● 70 dag filetów z kurczaka
    ● 4 połówki brzoskwiń z puszki
    ● 4 plastry żółtego sera
    ● 2 ząbki czosnku
    ● łyżka masła
    ● zioła prowansalskie
    ● sól
    ● pieprz
    ● jajko, bułka tarta i mąka do panierowania
    ● olej

Filety brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie kroimy w paski.
    Czosnek przeciskamy
    przez praskę. Mięso kroimy
    i nacinamy kieszonki. Oprószamy
    solą i pieprzem, kieszonki
    nacieramy ziołami.
    Faszerujemy owocami, spinamy
    wykałaczkami. Panierujemy
    w mące, jajku i bułce.
  • 2. Filety z czosnkiem smażymy
    na oleju. Przekładamy do
    brytfanny, przykrywamy wiórkami
    masła i serem. Zapiekamy
    30 minut w temp. 180 °C.

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto kubusiowe