Filety z kurczaka w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

Doskonałe na szybki i lekki obiad. Polecam do młodych ziemniaków i buraczków

Składniki:

  • • 2 podwójne piersi z kurczaka
    • Pęczek świeżego koperku
    • Łyżka śmietany 30%
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • Sól i pieprz

Filety z kurczaka w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i poprzekrawać wzdłuż. Podsmażyć na maśle z obu stron.
    Do naczynia żaroodpornego przełożyć mięso , doprawić go solą i pierzem i zalać masłem ze smażenia. Posypać koperkiem. Dusić do miękkości około 25 minut.
    Tłuszcz spod mięsa połączyć ze śmietaną i jogurtem, i resztą koperku, zalać nim mięso.

Porady

przepis na 8 porcji

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy