Filety ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie te jest bardzo syte. w sam raz na rodzinne imprezy.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 podwójne piersi z kurczaka
    20 dag szpinaku (może być mrożony)
    20 dag sera fety
    główka czosnku
    sól, pieprz papryka
    6 plastrów boczku wędzonego (plastry muszą byc cienkie z boczku długiego)

Filety ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi myjemy osuszamy i przecinamy na pojedyncze. Nacinamy tak by powstały kieszonki do włożenia farszu. Delikatnie solimy z wierzchu (pamietać delikatnie bo w srodku bedzie słona feta) i mocno posypujemy papryką.
  • 2. Farsz: szpinak łączymy z serem startym czosnkiem i pieprzem. Wkładamy do środka fileta. Powstały filet owijamy plastrem boczku.
  • 3. Wszystkie filety robimy w ten sam sposób nastepnie piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkladamy filety na 40 - 45 min w zależności od wielkości filetów.

Porady

Życze smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy