Danie te jest bardzo syte. w sam raz na rodzinne imprezy.
60 min
Składniki:
3 podwójne piersi z kurczaka
20 dag szpinaku (może być mrożony)
20 dag sera fety
główka czosnku
sól, pieprz papryka
6 plastrów boczku wędzonego (plastry muszą byc cienkie z boczku długiego)
Filety ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi myjemy osuszamy i przecinamy na pojedyncze. Nacinamy tak by powstały kieszonki do włożenia farszu. Delikatnie solimy z wierzchu (pamietać delikatnie bo w srodku bedzie słona feta) i mocno posypujemy papryką.
2.Farsz: szpinak łączymy z serem startym czosnkiem i pieprzem. Wkładamy do środka fileta. Powstały filet owijamy plastrem boczku.
3.Wszystkie filety robimy w ten sam sposób nastepnie piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkladamy filety na 40 - 45 min w zależności od wielkości filetów.
Komentarze