Finezja

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z zawodu jestem kucharzem. To danie podaję do obiadu lub na przystawkę.

Składniki:

  • Na 4 porcje
    ● 500 g brokułów
    ● 3 jajka
    ● średni pomidor
    Sos:
    ● 1/2 szklanki gęstej śmietany
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 2 ząbki czosnku
    ● łyżeczka vegety
    ● sól
    ● pieprz

Finezja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły oczyszczamy, myjemy,
    dzielimy na różyczki, gotujemy
    ok. 5 minut (najlepiej na
    parze, wtedy brokuły nie tracą
    koloru) posypane vegetą.
  • 2. Jajka myjemy, gotujemy na
    twardo ok. 8 min, obieramy
    i kroimy w ćwiartki. Pomidora
    myjemy i też kroimy w ćwiartki
  • 3. Sos: do miseczki wlewamy
    śmietanę, dodajemy majonez,
    wciskamy obrany czosnek, doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 4. Brokuły, jaja i pomidory układamy
    na półmisku. Polewamy
    sosem. Podajemy na zimno.

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy