Fińskie bułeczki z cynamonem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo posmakowały mojemu mężowi, gdy zrobiłam mu je na wyjazd.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 35 dag mąki
    2 łyżeczki drożdży instant
    sól
    1/2 szkl. mleka
    5 dag cukru
    1 jajko
    1/2 kostki masła
    Dodatkowo:
    cukier puder
    cynamon
    2 łyżki masła

Fińskie bułeczki z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta połączyć, odstawić w ciepłe miejsce, by wyrosło. Podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na prostokąt. Posmarować masłem, posypać cynamonem i cukrem pudrem. Zwinąć prostokąty w rulon. Każdy pociąć. Posmarować masłem. Odstawić by wyrosły. Piec 20 min w temp. 180 st.C. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy