Fioletowe chipsy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Domowa wersja smacznej przekąski.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże fioletowe ziemniaki
    oliwa z oliwek
    sól morska
    zioła prowansalskie

Fioletowe chipsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy w bardzo cienkie plasterki. Układamy jeden obok drugiego na blaszce do pieczenia, skrapiamy oliwą i posypujemy solą i ziołami prowansalskimi, Pieczemy ok 12 min w 220 st. Smacznego!

Porady

Możemy użyć batatów lub zwykłych ziemniaków, gdyż fioletowe ciężko zdobyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy