Fioletowe kwiatuszki z jajek

0 (0 ocen)

  • 6 godz. 10 min

Urocza ozdoba Wielkanocnego stołu. ;)

  • 6 godz. 10 min

Składniki:

  • garść ulubionych, drobnych kiełków np. brokuła
    4 jajka ugotowane na twardo
    szklanka zakwasu na czerwony barszcz
    szczypta soli

Fioletowe kwiatuszki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i wkładamy do wysokiego naczynia. Zalewamy zakwasem na czerwony barszcz i pozostawiamy na sześć godzin w temperaturze pokojowej.

    Następnie wyciągamy, delikatnie osuszamy i robiąc naprzemienne trójkąty na środku jajka wycinamy kwiatki.

    Przygotowane układamy na talerzu do jajek, do wgłębień wkładamy kiełki, doprawiamy odrobiną soli. Można również podać z majonezem. ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy