Flaczki drobiowe z podrobami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

U mnie w rodzinie cała rodzina zajada się takimi flaczkami , zawsze gotuję cały duży garnek jak też gotuję na wszystkie rodzinne imprezy :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 2 kg udek z kurczaka
    - 40dag żołądków drobiowych

    -marchew
    - seler cebula
    sól , czarny pieprz,papryka ostra ,majeranek , liście laurowe

Flaczki drobiowe z podrobami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka i żołądki gotujemy tak jak na rosół do miękkości
    Marchew i seler obieramy, kroimy w słupki, a następnie podsmażamy na maśle z cebulą,
    Doprawiamy ostrą i słodką papryką i dodajemy do wywaru.Po ugotowaniu mięsko może trochę przestygnąć i oddzielamy je od kości i udka tak jak i żołądki drobiowe kroimy w paseczki jak flaki . Wszystko wrzucamy do garnka zagotowujemy dodajemy pieprz , paprykę ostrą i majeranek . ( Ja nieraz jeszcze dodaję przyprawę do flaków kamis , ale to już niekoniecznie)
    Życzę smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy