Flaczki z boczniaków

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wegetariańskie smaczne flaczki

  • 60 min

Składniki:

  • 500 gr boczniaków,2 marchewka,1 pietruszka,kawałek selera,cebula,kawałek pora,5 ziela angielskiego,2 liście laurowe,ok 3 litrów bulionu warzywnego,ząbek czosnku,majeranek,gałka muszkatułowa,pieprz,sól,trochę masła

Flaczki z boczniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki kroimy w cieńkie paski i podsmażamy na maślę.warzywa ścieramy na grubych oczkach ,cebule i pora kroimy w piórka też podsmażamy.Wrzucamy wszytsko do bulionu dodajemy zielę i liścia przeciskamy czosnek,solimy,pieprzymy dodajemy gałkę i gotujemy ok 40 min,na koniec posypujemy majerankiem doprawiamy do smaku
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy