FLĄDRA jak nad morzem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Flądra to pyszna ryba, którą dość ciężko kupić, ale u mnie w kilku miejscach można ją zamówić. Pięknie pachnie morzem i przypomina wakacje:)

  • 40 min

Składniki:

  • 2 flądry wypatroszone
    trzy łyżki mąki
    mała cytryna
    szczypta soli
    5 łyżek oleju

Flądra jak nad morzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę wypatroszoną dokładnie myję, wycieram i panieruje w mące.
  • 2. Olej rozgrzewam na patelni na niewielkim ogniu. Kładziemy rybę najpierw jasną stroną. Smażymy ok 10 minut na małym ogniu po czym obracamy i smażymy dalej.
  • 3. Rybkę kropimy świeżą cytryną i posypujemy solą do smaku. Podajemy z ulubioną surówką i ziemniaczkami.

Porady

Flądrę należy smażyć najpierw jasną stroną.

Komentarze

Podobne przepisy