Flądra smażona w przyprawach

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smażoną flądrę. Przyprawiona solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem smakuje pysznie. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 tuszki flądry
    sól
    pieprz cytrynowy
    czosnek w proszku
    mąka pszenna
    olej do smażenia
    sok z cytryny

Flądra smażona w przyprawach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuszki flądry dokładnie oczyszczamy, myjemy i odsączamy z wody na cedzaku. Następnie przekładamy na ręcznik papierowy i osuszamy.
    Ryby przekładamy na deskę i posypujemy solą, czosnkiem w proszku, pieprzem cytrynowym. Rybę przekładamy na talerz z mąką i obtaczamy.
    Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na rumiany kolor. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy