flądra z pieprzem kolorowym i solą ziołową...

0 (0 ocen)

nasze ulubione smażone flądry.......SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • 4 średnie flądra świeża,
    3 łyżki mąka pszenna,
    - ile potrzeba olej rzepakowy,
    - ile potrzeba sól ziołowa Prymat,
    - ile potrzeba pieprz kolorowy ziarnisty Prymat,
    - do smaku cytryna...

Flądra z pieprzem kolorowym i solą ziołową... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • usmazona flądra 1. świeże flądry średniej wielkości /takie są najlepsze w smaku/ oczyścić z wnętrzności, odciąć głowy, odcinam też płetwy, ogon i dobrze flądry umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym...

    obsypane mąką flądry usmażyć na gorącym oleju na rumiano posypując je do smaku solą ziołową i pieprzem kolorowym...

    nam smakują skropione ciut cytryną i pieczywem na kolację

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy