Francukie z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smak z dzieciństwa. Francuskie z dżemem, budyniem a może z jabłkiem? Najlepiej prażonym z dodatkiem cynamonu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1op. ciasta francuskiego
    1 kg jabłek
    0,5 szkl. cukru pudru
    1 op. cynamonu

Francukie z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na duże oczka. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie, dodajemy cukier puder cynamon i podsmażamy przez około 20 min
  • 2. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na kształt prostokąta około 3*6 cm i układamy jabłka
  • 3. Ciasto zamykamy 2 prostokątem.
  • 4. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ( 180C) na 20 min.

Porady

Żeby ciasteczka były złociste należy je z wierzchu posmarować białkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy