Francuska a'la pizza z zielonym pesto, cukinią, szpinakiem i mozarellą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska do zjedzenia zarówno na ciepło i na zimno. Ciasto francuskie, chociaż do "fit" nie należy, jest świetną opcją na wykorzystanie końcówek z lodówki. Resztki pesto ze słoiczka, kawalek cukinii, końcówka zalegającego świeżego szpinaku i cudowny zapach rozniósł się po całym mieszkaniu.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -opakowanie ciasta francuskiego (zazwyczaj używam okrągłego ok. 240g)
    -2 łyżki zielonego pesto
    -kawałek cukinii
    -garść świeżego szpinaku
    -1 mozarella

Francuska a'la pizza z zielonym pesto, cukinią, szpinakiem i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pesto. Posypać liśćmi szpinaku. Cukinię i mozarellę pokroić w plastry. Poukładać na "pizzerkach". Piec około 10-15 minut w temperaturze 180 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy