Francuska kanapeczka

0 (0 ocen)

  • 30 min

super lekka kanapka

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego, jajko, śmietana słodka 2 łyzeczki, koperek, sól/

Francuska kanapeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty dowolnej wielkości, w połowie kwadratów robimy dziurę np szklanką, kwadrat z dziurą układamy na tym bez dziury i pieczemy ok 15 min w 200 stopniach.
  • 2. jajo gotujemy na twardo
  • 3. Po upieczeniu kanapeczki robimy sosik: smietanę mieszmy ze szczyptą soli i koperkiem, napełniamy kanapeczkę i kroimy jajeczko i układamy na kanapeczce. Przykrywamy drugą "kromeczką". Aby wykonać wierzch należy powycinać paseczki i poukładać jeden na drugim.

Komentarze

Podobne przepisy