Francuskie ciasteczka migdałowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka migdałowe, które odkryłam we Francji. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Zazwyczaj podaje je z kawą lub herbatą albo zjadam kilka na śniadanie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - drobno zmielone migdały: 80 gramów
    - masło: 200 gramów
    - cukier puder: 200 gramów
    - mąka: 80 gramów
    - białko z jajka: 6 sztuk

Francuskie ciasteczka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Białka lekko rozbełtać a następnie mieszać dodając cukier puder, zmielone migdały i mąkę. Na koniec, wlać masło i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
    Przelać masę do silikonowych foremek i piec minimum 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy