Francuskie kąski

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i niezwykle aromatyczne z egzotyczną nutą.

  • 30 min

Składniki:

  • - Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    - 200 g twarogu
    - Skórka otarta z grejpfruta
    - Sok z grejpfruta
    - Łyżeczka mąki ziemniaczane
    - Jajko
    - 3 łyżki cukru
    -Cukier puder do obsypania

Francuskie kąski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj nadzienie mieszając twaróg z skórką i sokiem z grejpfruta.
    Dodaj cukier, żółtko i mąkę.
    Dokładnie wymieszaj.
  • 2. Ciasto francuskie pokrój na trójkąty równoboczne.
    Posmaruj je nadzieniem oraz zawiń tak jak rogaliki (Od wierzchołka górnego ku podstawie).
  • Tutaj w towarzystwie soczystych pomarańczy :) 3. Gotowe przełóż na formę posmaruj roztrzepanym białkiem.
    Piecz przez ok.15-20 minut w temperaturze 200 stopni.
    Gotowe posyp cukrem pudrem.

Porady

Grejpfrut moższ również zamienić na cytrynę lub pomarańczę. Nie bój się eksperymentu !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy