Francuskie krążki twarogowe z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 25 min

Proste w zrobieniu, a jakie pyszne!

  • 25 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    100 g twarogu półtłustego
    6 łyżek pomidorów krojonych z puszki
    1,5 łyżki żurawiny
    6 dużych plastrów salami
    1 mała cebula pokrojona w piórka
    Sól, pieprz, papryka ostra

Francuskie krążki twarogowe z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozkładamy ciasto na blacie, smarujemy farszem, czyli wymieszanym twarogiem, pomidorami i żurawiną. Układamy plastry salami i piórka cebuli. Przyprawiamy, zwijamy w rulon i kroimy w talarki.

    Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w temp. 180C około 15-20 min. do zarumienienia się krążków.

    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy