Francuskie miseczki z kremem marchewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ciasta francuskiego wykroić 5 krążków o średnicy 12 cm.
Z wyciętych krążków uformować kształt miseczki.
Gotowe miseczki ułożyć na blaszce wyłożoną papierem.
Ze skrawków ciasta zrobić parę małych kuleczek i także położyć na blaszkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut.
2.Marchewkę i ziemniaka obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
W rondelku rozpuścić masło dodać obrany i posiekany czosnek,następnie pokrojone warzywa,zalać wodą i gotować do miękkości,dokładnie zmiksować.
Dodać śmietanę,przyprawy,sól i pieprz do smaku,wymieszać.
Jeszcze ciepłym kremem napełniać upieczone miseczki.
Udekorować groszkiem z ciasta,pestkami dyni i natką pietruszki.
Komentarze