Francuskie paluchy serowe

0 (0 ocen)

  • 12 min
  • Dla 6 osób

Paluchy świetnie smakują jako chrupiąca przekąska, ale są również świetnym dodatkiem do zup - kremów.

  • 12 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    1 jajo
    ser tarty grana padano /można użyć dowolnego/

Francuskie paluchy serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozłożyć i pociąć na cienkie paseczki około 1,5 - 2 cm.
    Posmarować rozkłóconym jajkiem.
    Posypać tartym serem, dociskając dłonią, by się dobrze przykleił.
    Paluchy przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piec ok 6 minut w 200 stopniach do zrumienienia.

Porady

Paluchy można oprószyć dowolnymi przyprawami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy