Francuskie serduszka z mandarynkową niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Niby nic a jednak serduszkowo:)

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 szt ciasto francuskie kupne lub jeśli ktoś umie to ciasto francuskie zrobione według własnego przepisu
    - 1 mandarynka

Francuskie serduszka z mandarynkową niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozkładamy, wycinamy foremką serduszka. Na jedno serduszko kładziemy jeden „ząbek” mandarynki, przykrywamy drugim serduszkiem. Sklejamy boki. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym na 170 stopni. Można podać polane jogurtem i sokiem.

Porady

Zamiast mandarynki można oczywiście użyć innego wkładu, np czekoladę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy