Francuskie ślimaczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Efektowna przystawka

  • 40 min

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    30 dg sera żółtego
    10 plasterków szynki podwędzanej

    Sos czosnkowy

    2 łyżki majonezu
    100ml jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka musztardy
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka czosnek granulowany
    sól, pieprz, sok z cytrynu, tzatziki - do smaku

Francuskie ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy delikatnie sosem. Rozkładamy szynkę, posypujemy serem. Całość zawijamy w roladę, a następnie kroimy na paseczki. Pieczemy w piekarniku 180 C/ 15 - 20 minut. Podajemy z sosem.

Komentarze

Podobne przepisy