Francuskie ślimaczki serowe z paprykowym salami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna szybka przekąska na różne okazje..

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g ciasta francuskiego
    150 g sera żółtego podlaskiego
    12 plasterków paprykowej salami
    1 jajko
    1 łyżeczka suszonego rozmarynu

Francuskie ślimaczki serowe z paprykowym salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Ciasto francuskie rozwałkować na cienki prostokąt.Ser zatrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach,na cieście ułożyć plasterki paprykowej salami posypać serem żółtym i ciasno zawinąć w rulon.Owinać papierem do pieczenia i włożyć na 20 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 190*c,jajko roztrzepać ,roladę pokroić na plastry posmarować jajkiem i oprószyć rozmarynem suszonym. Włożyć do piekarnika i piec około 20 minut na złocisty kolor. Podawać na ciepło lub na zimno.

Komentarze

Podobne przepisy