Fritatta ze szparagami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odciąć zdrewniałe końce od szparagów i wyrzucić. Pokroić na na 2,5 cm kawałki.
Włożyć szparagi i groszek do koszyka i gotować na parze przez około 3 minuty. Zdjąć z ognia i odstawić.
Ubić dobrze jajka. Dodać sól i pieprz.
Rozpuścić olej i masło na patelni o średnicy 24 cm na średnim ogniu. Dodać cebulkę i smażyć przez 2 minuty. Wymieszać z groszkiem i szparagami. Wlać jajka, mieszając, aby równomiernie rozprowadzić warzywa.
Przykryć garnek i dusić na średnim ogniu przez 10-12 minut. Umieść pod gorącym grillem i zapiekać przez kolejne 3-5 minut, aż góra będzie przypieczona.
Wyłożyć na talerz i pokroić w trójkąty.
Komentarze