Frittata

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dekoruję ją żółtym serem. Smakuje też z keczupem.

Składniki:

  • ● 5 jajek
    ● 6 plastrów polędwicy sopockiej
    ● cebula
    ● 1/2 papryki
    ● 10 dag żółtego sera
    ● 1 szkl. ugotowanego drobnego makaronu
    ● sól, pieprz
    ● łyżka oleju

Frittata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócamy. Wsypujemy
    makaron i starty
    ser. Doprawiamy.
  • 2. Polędwicę kroimy
    w cienkie paski, a paprykę
    w kostkę. Cebulę siekamy
    i smażymy ok. 2 minut
    na oleju. Dodajemy polędwicę,
    a po 2 minutach
    paprykę. Chwilę smażymy.
    Wlewamy masę jajeczną.
  • 3. Smażymy pod przykryciem
    na małym ogniu. Gdy
    masa się zetnie, placek delikatnie
    odwracamy i smażymy
    z drugiej strony na
    złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy