Frittata z cukinią

0 (0 ocen)

Dziś słoneczny dzień zasługuje na tak wspaniałe śniadanie jakim jest frittata z cukinią.

Składniki:

  • - mała cukinia
    - 4 jajka
    - 3 łyżki parmezanu
    - 100 g boczku wędzonego
    - 1/4 czerwonej papryki
    - oliwa
    - sól
    - pieprz
    - oregano

Frittata z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy na cienkie plastry i smażymy na patelni. Cukinie myjemy suszymy i kroimy w cienkie plasterki a paprykę kroimy w paski i podsmażamy na oliwie z oregano. Jajka ubijamy z solą, pieprzem i parmezanem. Dodajemy podsmażony boczek, cukinię, paprykę i mieszamy. Całość wylewamy na patelnię z oliwą i smażymy kilka minut do ścięcia masy. Podajemy gorącą ze świeżym pieczywem.

Porady

Podajemy gorącą ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy