Frużelina z jeżyn

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Takiej frużeliny, moje dzieci używają jako nadzienia do naleśników i mówią, że to pyszne. Super.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. jeżyn bez szypułek
    2 szklanki cukru
    1 żelfix 3:1
    1 cukier waniliowy
    słoiki

Frużelina z jeżyn - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jeżyny rozdrabniam, mieszam z żelfixem i doprowadzam do zagotowania. Dodaję cukier i cukier waniliowy, mieszam. Gotuję 3 minuty, nakładam do słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem. Gdy wystygną wynoszę do spiżarni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy