FRYKADELE Z SEREM

0 (0 ocen)

Tradycyjne mielone z dodatkiem sera i papryki.

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego, jajo, 2 łyżki mąki, 10 dag żółtego sera, 2 duże cebule, olej, majeranek, sól, strąk papryki, gałązki zielonej pietruszki.

Frykadele z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wyrobić z jajem, posiekaną i przesmażoną na złoty kolor cebulą, dodać majeranek i sól, uformować owalne, spłaszczone kotlety, obtaczać w mące i usmażyć na oleju. Następnie na każdym kotlecie ułożyć na skos plaster żółtego sera, przykryć patelnię i lekko ogrzewać, aż ser się stopi. Przybrać kawałkami papryki i pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy