Frytki drobiowe

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

szybkie danie

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka (duża, podwójna): 1 sztuka
    - ketchup: 4 łyżki
    - olej do smażenia: 0.5 litra
    CIASTO::
    - woda: 1 szklanka
    - jajo: 1 sztuka
    - mąka: 1.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta

Frytki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś kraje w paski, posypuje solą (jeśli chce aby były pikantne można natrzeć lekko chili).
    2. Składniki na ciasto ubijam mikserem.
    3. Paski przygotowanego mięsa maczam w przygotowanym cieście i smażę w nagrzanym, głębokim tłuszczu.
    4. Wyjmuje na papier aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
    5. Podaje z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy