Frytki z batatów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste, smaczne i zdrowe

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średniej wielkości bataty
    50 ml oliwy z oliwek
    sól, pieprz (do smaku)

Frytki z batatów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bataty myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w słupki, przekładamy do miski.
    Następnie dodajemy oliwę, sól i pieprz, dokładnie mieszamy.
    Na wyłożoną papierem do pieczenia, blachę, układamy frytki.
    Pieczemy 15-20 min w temperaturze 200°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Cynamonowe frytki z batatów

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Cynamonowe frytki z batatów

Cafe Babilon_Laura Propozycja zdrowej przekąski 30 min