Frytki z batatów

0 (0 ocen)

Pyszna przekąska i w dodatku zdrowsza niż te kupne ;)

Składniki:

  • - 2 duże bataty
    - sól., oliwa, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa

Frytki z batatów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bataty obieramy, kroimy w kształt frytek . Układamy w formie do pieczenia. Polewamy delikatnie oliwą i posypujemy pozostałymi przyprawami . Dokładnie ręką mieszamy tak aby równomiernie na frytkach rozprowadzić przyprawy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180C z termoobiegiem ( bez na 200C) i pieczemy ok 15-20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Cynamonowe frytki z batatów

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Cynamonowe frytki z batatów

Cafe Babilon_Laura Propozycja zdrowej przekąski 30 min