Frytki z ogórków z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa i lekka przekąska. Idealna zarówno podczas letnich imprez np. grilla. Jak i zdrowa alternatywa chipsów podczas oglądania filmu.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ogórki szklarniowe

    200 g jogurtu greckiego
    2 łyżki majonezu
    sól ziołowa
    szczypta cukru
    pieprz kolorowy
    2-3 roztarte ziarna kolendry
    sok i skórka z cytryny do smaku
    2 ząbki czosnku
    koperek

Frytki z ogórków z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt łączymy z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, cukrem, pieprzem, kolendrą, sokiem i skórką cytrynową oraz posiekanym koperkiem. Sos chłodzimy.

    Sos przelewamy do szklaneczek. Podajemy z ogórkami pokrojonymi w słupki.
    Chrupiemy na zdrowie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy