Fusilli con spinaci

0 (0 ocen)

Ulubiona i prosta potrawa rodem ze słonecznej Italii...

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    makaron fusilli (może być też penne)
    400 g szpinaku mrożonego lub świeżego
    4 łyżki śmietany 18%
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    sól, pieprz, słodka papryka, gałka muszkatołowa

Fusilli con spinaci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w grubszą kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Smażymy na łyżce oleju na złoty kolor.
    W rondlu roztapiamy łyżkę masła i podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy szpinak - od czasu do czasu mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do sosu dodajemy śmietanę a następnie usmażone piersi z kurczaka i wszystko razem mieszkamy.
    Potrawę podajemy z makaronem ugotowanym al dente.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy