Fusilli ze szpinakiem i białym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki i smaczny obiadek.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 gram makaronu świderki
    400 gram świeżego szpinaku
    250 gram sera białego
    1 cebula
    5 ząbki czosnku
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz

Fusilli ze szpinakiem i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i szpinak. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i smażymy aż woda ze szpinaku odparuje.
    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu , odcedzamy i wsypujemy do szpinaku, mieszamy i na koniec wsypujemy biały ser, wszystko razem mieszamy i od razu podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy