Galaretka drobiowa

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowa galareta drobiowa na bazie pysznego rosołku z ulubionymi dodatkami :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Rosół:
    - porcja rosołowa
    - 5 ćwiartek z kurczaka
    - 4 marchewki
    - pietruszka korzeń i nać
    - kawałek selera
    - por
    - opalona cebula
    - liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz

    Do galarety:
    - żelatyna spożywcza
    - 4 ząbki czosnku
    - kukurydza
    - ugotowane jajko na twardo
    - pieprz

Galaretka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretka drobiowa 1. Po ugotowaniu rosołu wyjęłam mięso i marchew. Odlałam część rosołu, starkowałam na tarce na drobnych oczkach 4 ząbki czosnku i wrzuciłam do garnka i zagotowałam ponownie, odlałam też trochę rosołu, w którym rozpuściłam żelatynę. Zagotowałam rosół, wyłączyłam palnik i po chwili wlałam żelatynę. W tym czasie przygotowałam mięso, pokroiłam marchew w plasterki i ugotowane jajko w plastry. Do pojemniczków ułożyłam pokrojoną marchew, jajko, kukurydzę, posypałam pieprzem i włożyłam mięsko i zalałam rosołem z żelatyną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy