galaretka winno-wiśniowa

0 (0 ocen)

  • Średni

pyszna i efektowna

  • Średni

Składniki:

  • - wino różowe półsłodkie: 300 mililitrów
    - biała czekolada: 0.5 sztuki
    - Żelatyna: 2 łyżeczki
    - wiśnie: 200 gramów

Galaretka winno-wiśniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • wino podgrzać, zdjąć z ognia,
    • wiśnie wydrylować dodać do wina,
    • żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody,
    • dodać do wina, dokładnie wymieszać,
  • 2. • przelać do małych foremek i włożyć do lodówki ( można foremki wyłożyć folią do żywności, by łatwiej można było je wyciągnąć po zastygnięciu),
  • 3. • czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, poczekać aż ostygnie,
    • galaretki ułożyć na talerzach,
    • na każdej układać porcje czekolady i rozmazywać dekoracyjnie za pomocą wykałaczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy