Galaretka z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Oryginalny pomysł na banalnie prosty jednak niebanalny deser.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Woreczek kaszy jaglanej
    Op. cukru waniliowego
    Szczypta soli
    Galaretka pomarańczowa ( lub dowolna ulubiona)
    3 plastry ananasa z puszki

Galaretka z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie ze szczyptą soli i cukrem waniliowym tak długo jak podaje producent na opakowaniu. Studzimy.
  • 2. Galaretkę rozpuszczamy w 400ml wody i studzimy. Ananasa drobno kroimy.
  • 3. Kaszę mieszamy z ananasem i galaretką. Przelewamy do filiżanek i chłodzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy