GALARETKA ŻURAWINOWA

0 (0 ocen)

Galaretka żurawinowa to ładnie prezentujący się dodatek do dań mięsnych, polecam na zbliżające sę Święta.

Składniki:

  • 1 puszka ananasa w syropie
    1/2 szklanki soku żurawinowego
    2 galaretki truskawkowe lub żurawinowe
    1 szklanka konfitury żurawinowej (mojej własnaj roboty)

    Forma silikonowa lub keksówka

Galaretka żurawinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok żurawinowy i syrop ananasowy zagotować. Wsypać galaretki i rozmieszać do rozpuszczenia, odstawić aby galaretka lekko stężała. Następnie dodac pokrojone w kostkę ananasy i konfiturę żurawinową, wymieszać. Galaretkę przełoyć do formy silikonowej lub innej np. keksówki wtedy jednak należy ją wyłożyć wcześniej folią spożywczą. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Aby galaretką ładnie odeszła z formy należy ją włożyć na ok. 15 sekund do gorącej wody a następnie odwrócić na talerz. Podawać jako dodatek do mięs.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy