Galaretki malinowe red & white

0 (0 ocen)

  • 30 min

wspaniale deserki z mrożonych malin

  • 30 min

Składniki:


  • maliny ok 1 litr
    4 łyżeczki żelatyny
    3-4 szkl cukru
    kilka listków mięty
    3-4 łyżki śmietany kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    czekolada
    listki mięty do dekoracji

Galaretki malinowe red & white - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody.
    Maliny , cukier i miętę włożyć do kubka blendera i dobrze zmiksować. Dodać żelatynę i galaretkę przelać do pojemnika, kwadratowego lub prostokątnego.
    Zastudzoną galaretkę pokroić w równą kostkę , ułożyć na tacy.
    Śmietanę ubić , dodać cukier do smaku, udekorować galaretki.
    Z miękkiej czekolady ostrym nożem skrobać ruloniki, udekorować galaretki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy