Galaretkowy grejpfrut

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taki delikatny deser zrobiony z galaretki w grejpfrucie.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • grejpfrut czerwony 1 szt.
    galaretka wiśniowa 1 opak.
    woda 250 ml

Galaretkowy grejpfrut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy w gorącej wodzie grejpfruta i obieramy w ten sposób żeby ze skórki były 2 równe połówki. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, studzimy i gdy zacznie być lekko gęsta, wlewamy ją do połówek ze skóry z grejpfruta. Zalane połówki wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie kroimy ostrym nożem na plastry i układamy na talerzyku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy