Galaretkowy przysmak

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Ten deser robi się bardzo szybko. Uwielbiają go zwłaszcza dzieci.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 galaretki truskawkowe
    2 galaretki cytrynowe
    330 g śmietany 30%
    5 łyżek cukru pudru

Galaretkowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Do pucharków wlać warstwę galaretki cytrynowej i odstawić do zastygnięcia. Gdy stężeje wlać warstwę galaretki truskawkowej i ponownie odstawić do zastygnięcia.
  • 2. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Przełożyć do szprycy i udekorować zastygnięte galaretki. Podawać od razu po udekorowaniu.

Porady

Można użyć galaretek o różnym smaku, w zależności od upodobań. Śmietanę można udekorować owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy