Galaretkowy Raj

0 (0 ocen)

  • 60 min

Deser zachwyca smakiem i cieszy oko.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 galaretki ( turkusowa, szafirowa, rubinowa lub według uznania)
    100 g rodzynek
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka żelatyny
    3/4 l mleka

Galaretkowy raj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą z galaretek rozpuszczamy w 1 szklance wody. Gdy galaretki ostygną kroimy je w kostkę.
  • 2. Mleko gotujemy, następnie rozpuszczamy żelatynę w pół szklanki mleka i razem mieszamy dodając cukier. Gdy mleko ostygnie dodajemy galaretki.
  • 3. Do tortownicy sypiemy rodzynki i na nie wylewamy mleko wymieszane z galaretkami. Odstawiamy do stężenia na około 5-6 godzin.

Porady

Słodkość będzie efektownie wyglądała jeśli zamiast tortownicy użyjemy głębokiej salaterki, wtedy wyjdzie nam piękna galaretkowa kopuła.

Komentarze

Podobne przepisy