Galaretkowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników na ciasto upiec biszkopt. Każdą z trzech galaretek osobno rozmieszać w 1 1/2szkl wrzącej wody. Odstawić do stężenia. Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Upieczony i wystudzony biszkopt nasączyć lekko ponczem i posmarować powidłami albo dżemem.
Żelatynę rozmieszać w małej ilości wrzątku i przestudzić. Śmietanę połączyć z jogurtem, cukrami i żelatyną. Dodać pokrojone galaretki i wymieszać. Gdy masa zacznie tężeć wyłożyć na przygotowany biszkopt. Schłodzić.
Galaretki winogronowe rozmieszać w 3 szkl gorącej wody i odstawić do stężenia. Gdy lekko stężeją zalać wierzch ciasta. Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Komentarze