Galeretka malinowa z nutą waniliową

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu.

Składniki:

  • 2,5 kg malin
    1,5 kg cukru
    żelfix
    2 opakowania cukru waniliowego

Galeretka malinowa z nutą waniliową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 kg malin przebierz i przełóż do szerokich słoików, przesypując wymieszanymi cukrami.
  • 2. Odstaw na 1-2 dni.
  • 3. Odsącz na sitku.Owoce przetrzyj i dodaj do soku.Zagotuj. Wrzuć 0,5 kg świeżych i przebranych malin (według uznania), wymieszaj , dodaj żelfix.
    Przełóż do słoików i zakręć.

Porady

Żelfix można dodać także w czasie gotowania. Polecam zostawić trochę pestek , bo zawierają one cenny błonnik i kwasy omega.

Komentarze

Podobne przepisy