Gąsiennica

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Piekę ciasta dla rodzinki

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 biszkopty (jasny i ciemny)
    3 budynie śmietankowe
    4 galaretki kolorowe
    2 margaryny

Gąsiennica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec 2 biszkopty ciemny i jasny. Margaryny podzielić na 3 części
    ( po ok 166 g ). Budynie ugotować wg.przepisu na opakowaniu,każdy osobno do gorącego budyniu dodać galaretkę w proszku i wymieszać aż się rozpuści. Po ostudzeniu budyniu dodać margarynę i zmiksować. Biszkopty przekroić na dwie części. Ciasto przekładać na zmianę z masą budyniową,na wierzch wylać galaretkę.

Porady

biszkopty upiec z 6 jaj według własnego przepisu

Komentarze

Podobne przepisy