Gęś pieczona z wędzonymi gruszkami, morelami, rodzynkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby

Pieczona gąska , to bardzo smaczne danie, ale upieczona z wędzonymi gruszkami , to prawdziwa uczta.

  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • pierś z gęsi ( ok 1,2 kg )

    suszone morele
    rodzynki
    wędzone gruszki

    sól
    zioła prowansalskie
    łyżka oleju

Gęś pieczona z wędzonymi gruszkami, morelami, rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i ponacinać skórkę. Posmarować solą , ziołami i olejem. Pozostawić w lodówce na godzinę.
    Mięso umieścić w rękawie do pieczenia i dodać garść moreli, garść rodzynek i kilka wędzonych gruszek.
    Rękaw dobrze zawiązać .
    Pieczenie ok 1,5 godz w temperaturze 180 stopni.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy