Glazurowany sandacz

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

...

  • 2 godz.

Składniki:


  • Sandacz
    2 ogórki
    1 pęczek koperku
    Sól i pieprz
    1 szklanka wywaru rybnego
    2 łyżki żelatyny
    1 kieliszek białego wina
    Po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
    2 liście laurowe

Glazurowany sandacz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować wodę , dodać pieprz , ziele angielskie i liście laurowe , gotować 15 minut. Do środka sprawionej ryby włożyć pęczek koperku. Rybę ułożyć w garnku , posolić , gotować bardzo wolno 10 minut , nie dopuszczając do wrzenia. Odstawić sandacza do wystudzenia.
    Zimną rybę ostrożnie wyjąć , zdjąć z niej skórę , ułożyć na półmisku. Odmierzyć szklankę wywaru dodać wino , zagotować , doprawić solą i pieprzem. Rozpuścić w wywarze żelatynę.
    Posmarować rybę grubo tężejącą galaretą.
    Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki , ułożyć na rybie rzędami , jak dachówki. Polać ogórki resztą galarety.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy